Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Наденица с млечно-винен сос на фурна

Наденица с млечно-винен сос на фурна

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Наденица с млечно-винен сос на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Има някои ястия, които ти спестяват време, но не и вкус - тази рецепта за приготвяне на наденица на фурна е от тях"

Необходими продукти

  • наденица - 6 броя, сурова
  • течна сметана - 200 мл
  • червено вино - 3 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • кашкавал - 100 г
  • галета - 4 с.л.
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме малко олио в тиган, изпържваме наденичките, нарязани на кръгчета, след което ги подреждаме в тава. В същата мазнина слагаме сметаната, виното и оставяме на слаб огън за около 7-8 минути.

След това готовата смес изсипваме върху наденичките. Отгоре поръсваме със счукания чесън, след това посипваме с галета, ситно нарязания магданоз и най-отгоре разпределяме равномерно настъргания кашкавал.

Запичаме в предварително загрята фурна на 250 градуса, докато кашкавалът се разтопи добре и получи лека кафеникава коричка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: