Начин на приготвяне
Смесваме половината от прясното мляко с маята, щипка сол, 1 супена лъжица захар, малко брашно, разбъркваме добре и оставяме за около 10-15 минути, за да се активизира дoбре маята.
За плънката разбиваме белтъците на сняг със захарта, прибавяме орехите, какаото, предварително разтопеното масло и стафидите и разбъркваме всичко много добре.
Към втасалата мая прибавяме маслото, разбито със захарта, жълтъците, останалото мляко, кората от лимона и малко по малко добавяме брашното. Замесваме меко тесто.
Готовото тесто разточваме на правоъгълна кора с дебелина около 5 мм. Слагаме плънката върху кората, като я разнасяме равномерно и навиваме на руло.
Рулото завиваме във формата на венец и го слагаме в намазнена форма за кекс с дупка по средата (може и в обикновена кръгла тава), и го оставяме да втаса за 5-30 минути. По желание поръсваме със захар. Печен в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.
Нарежете охладения венец с орехова плънка и поднесете.