Лесно сполучливо хладилно тесто

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
361
1k
1k
219
2
Лесно сполучливо хладилно тесто
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
29/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
"Месите от вечерта и ползвате на сутринта - супер лесна рецепта за сполучливо хладилно тесто"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Активирайте маята със захарта и няколко лъжички прясно мляко.

В удобен за месене съд разбийте яйцето с прясното мляко (което може да затоплите съвсем леко, но може и да пропуснете тази стъпка, въпрос на предпочитание), солта, олиото, киселото мляко и активиралата се вече мая.

Постепенно добавяйте брашното на малки порции, като всяко следващо добавете, след като предното се поело напълно.

Действайте така, докато се получи меко нелепнещо тесто, намажете го с олио, захлупете съда и приберете в хладилник.

След това вашето сполучливо хладилно тесто е готово за употреба.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: