Лесно сполучливо хладилно тесто

Йозлям КадироваЙозлям КадироваПомощник Готвач10478602
29/09/2019
"Месите от вечерта и ползвате на сутринта - супер лесна рецепта за сполучливо хладилно тесто "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 551
  • Преглеждания за месеца1453
  • Преглеждания за седмицата699
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята със захарта и няколко лъжички прясно мляко.

В удобен за месене съд разбийте яйцето с прясното мляко (което може да затоплите съвсем леко, но може и да пропуснете тази стъпка, въпрос на предпочитание), солта, олиото, киселото мляко и активиралата се вече мая.

Постепенно добавяйте брашното на малки порции, като всяко следващо добавете, след като предното се поело напълно.

Действайте така, докато се получи меко нелепнещо тесто, намажете го с олио, захлупете съда и приберете в хладилник.

След това вашето сполучливо хладилно тесто е готово за употреба.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар