Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Лесно сиропирано руло

Лесно сиропирано руло

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Лесно сиропирано руло1 / 2
02/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Сиропирано руло, което се приготвя изключително лесно, а е толкова вкусно, че направо да си оближеш пръстите"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 големи
  • бакпулвер - 1 прахче
  • ванилия - 2 прахчета
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - около 1 ч.ч.
  • компот - сокът на 1, по избор
  • сметана - 200 мл течна сладкарска
  • сладко - от малини, череши или вишни
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и добавете към тях ванилиите и брашното с 1 бакпулвера. Така приготвеното пандишпаново тесто разпределете в правоъгълна тава, покрита с намазнена хартия за печене. Изпечете пандишпана до готовност и оставете блата да се охлади.

Разбийте сметаната до гъст крем. Сиропирайте блата със сока от компот, но не прекалявайте, за да не се разпадне рулото.

Намажете блата със сладко, отгоре малко разбита сметана и го навийте на руло, като отстранявате хартията при навиване.

Притиснете внимателно рулото с ръце. Поръсете го с пудра захар и го поднесете охладено.

Рейтинг

4.4
519
48
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галя Русе
Галя Русе
Това руло трябва да се навие на влажна кърпа и като сюрпира как ще се навие
13.09.2013 18:44
3
Марчел
Марчел
Блата се напуква когато е препечен.Трябва да се пече до леко порозовяване.А и когато се завие веднага във влажна кърпа не изсъхва а си остава мек и не се напуква.
17.07.2013 19:22
3
мила
мила
Като се изпече,хартията се отлепва и блатът се прехвърля върху кърпа,навива се заедно с кърпата и се оставя да изстине.После се отвива лекичко,кърпата се отстранява и се пълни с крем по желание.
16.07.2013 15:04
3
2
Първи стъпки в кулинарията
Първи стъпки в кулинарията
Здравейте!
Много го обичам това руло,моята съседка е майсторка на него и ми носи винаги, когато го прави,а понякога го е правила и специално за мен.Късметлийка съм:)),но само веднъж се пробвах, дори и кучето не го яде, а го правих точно по рецептата.Напомнихте ми да опитам да го направя отново.
10.06.2013 14:04
1
Krasimira
Krasimira
Здравейте!Моята рецепта за лесно и бързо руло е съвсем опростена,през вечер я правя 4 яйца,1ч.ч захар,1ч.ч брашно,1 ванилия.Блата го пека на хартия за печене,когато е готов го обръщам върху влажна кърпа(едни такива тънки-вафлени)махам хартията и го навивам първо в едната после в другата посока.Мажа със сладко или каквото сте решили,никога не ми се е нацепвал-пропуквал блата.
10.06.2013 13:25
3
3
Iliana
Iliana
Трябва да се избере тава с подхящ размер. Иначе става дебело и се разцепва при навиването. За тази доза аз използвам тавата на печката и става идеално за навиване. Същата доза използвам и за торта - режа на ленти и, леко сиропирани и намазани с крем, навивам на охлюв. Любим десерт на моите хора.
14.05.2013 14:25
4
1
Дани
Дани
Принципно платката за рулото се пече върху хартия за печене. За да не се разпадне, след като извадя от фурната аз го напръсквам леко с вода и го навивам както е с хартията. Като изстине, махам хартията и натам ползвам по предназначение. Естествено платката не бива да е много дебела, защото тогава вероятността да се нацепи е доста по-голяма.
13.05.2013 22:51
Aнонимна
Aнонимна
Аз го навивам докато е топло и после слагам сметана и сладко.След като е навито като руло леко сиропирам със компот или сироп
13.05.2013 19:26
Елена
Елена
Какво да кажа, блата почти винаги се цепи,с една дума неможе да се навиеа като сложиш сметана и сладко вече не мисли за руло На мен специално много рядко ми се навива Успех на мераклиите
13.05.2013 18:25