Начин на приготвяне
Разбийте много добре яйцата и захарта и добавете прясното мляко, а след него лъжица по лъжица брашното, смесено с бакпулвера.
Намажете правоъгълната тава с мазнина и застелете с хартия за печене. Сипете сместа за блата и леко загладете. Сложете да се изпече в загряна на 180 градуса фурна за около 15 минути или докато хване приятен златист загар.
Смесете всички съставки за сиропа и сложете да поврат в тенджера на котлона. Оставете сварения сироп да се охлади.
Обърнете блата върху влажна кърпа и леко отделете хартията. Надупчете го внимателно с вилица и старателно го сиропирайте без да прекалявате.
Намажете равномерно с мармалада и завийте стегнато руло с помощта на кърпата. Готовото сиропирано руло с мармалад се поръсва с пудрата захар и се поднася охладено.
Коментари