Начин на приготвяне
Разбийте добре яйцата със захарта и добавете към тях ванилиите и брашното с 1 бакпулвера. Така приготвеното пандишпаново тесто разпределете в правоъгълна тава, покрита с намазнена хартия за печене. Изпечете пандишпана до готовност и оставете блата да се охлади.
Разбийте сметаната до гъст крем. Сиропирайте блата със сока от компот, но не прекалявайте, за да не се разпадне рулото.
Намажете блата със сладко, отгоре малко разбита сметана и го навийте на руло, като отстранявате хартията при навиване.
Притиснете внимателно рулото с ръце. Поръсете го с пудра захар и го поднесете охладено.
Коментари
Много го обичам това руло,моята съседка е майсторка на него и ми носи винаги, когато го прави,а понякога го е правила и специално за мен.Късметлийка съм:)),но само веднъж се пробвах, дори и кучето не го яде, а го правих точно по рецептата.Напомнихте ми да опитам да го направя отново.