Тази рецепта коментираха

Анонимен
Галя Русе
Галя Русе
Това руло трябва да се навие на влажна кърпа и като сюрпира как ще се навие
13.09.2013 18:44
3
Марчел
Марчел
Блата се напуква когато е препечен.Трябва да се пече до леко порозовяване.А и когато се завие веднага във влажна кърпа не изсъхва а си остава мек и не се напуква.
17.07.2013 19:22
3
мила
мила
Като се изпече,хартията се отлепва и блатът се прехвърля върху кърпа,навива се заедно с кърпата и се оставя да изстине.После се отвива лекичко,кърпата се отстранява и се пълни с крем по желание.
16.07.2013 15:04
3
2
Първи стъпки в кулинарията
Първи стъпки в кулинарията
Здравейте!
Много го обичам това руло,моята съседка е майсторка на него и ми носи винаги, когато го прави,а понякога го е правила и специално за мен.Късметлийка съм:)),но само веднъж се пробвах, дори и кучето не го яде, а го правих точно по рецептата.Напомнихте ми да опитам да го направя отново.
10.06.2013 14:04
1
Krasimira
Krasimira
Здравейте!Моята рецепта за лесно и бързо руло е съвсем опростена,през вечер я правя 4 яйца,1ч.ч захар,1ч.ч брашно,1 ванилия.Блата го пека на хартия за печене,когато е готов го обръщам върху влажна кърпа(едни такива тънки-вафлени)махам хартията и го навивам първо в едната после в другата посока.Мажа със сладко или каквото сте решили,никога не ми се е нацепвал-пропуквал блата.
10.06.2013 13:25
3
3
Iliana
Iliana
Трябва да се избере тава с подхящ размер. Иначе става дебело и се разцепва при навиването. За тази доза аз използвам тавата на печката и става идеално за навиване. Същата доза използвам и за торта - режа на ленти и, леко сиропирани и намазани с крем, навивам на охлюв. Любим десерт на моите хора.
14.05.2013 14:25
4
1
Дани
Дани
Принципно платката за рулото се пече върху хартия за печене. За да не се разпадне, след като извадя от фурната аз го напръсквам леко с вода и го навивам както е с хартията. Като изстине, махам хартията и натам ползвам по предназначение. Естествено платката не бива да е много дебела, защото тогава вероятността да се нацепи е доста по-голяма.
13.05.2013 22:51
Aнонимна
Aнонимна
Аз го навивам докато е топло и после слагам сметана и сладко.След като е навито като руло леко сиропирам със компот или сироп
13.05.2013 19:26
Елена
Елена
Какво да кажа, блата почти винаги се цепи,с една дума неможе да се навиеа като сложиш сметана и сладко вече не мисли за руло На мен специално много рядко ми се навива Успех на мераклиите
13.05.2013 18:25

Последно коментирани от категорията