Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Тесто»Лесно сполучливо хладилно тесто

Лесно сполучливо хладилно тесто

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Лесно сполучливо хладилно тесто
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Месите от вечерта и ползвате на сутринта - супер лесна рецепта за сполучливо хладилно тесто"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 в.ч.
  • мая - 1 кубче
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 3 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 2 ч.л.
  • брашно - 800 - 900 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята със захарта и няколко лъжички прясно мляко.

В удобен за месене съд разбийте яйцето с прясното мляко (което може да затоплите съвсем леко, но може и да пропуснете тази стъпка, въпрос на предпочитание), солта, олиото, киселото мляко и активиралата се вече мая.

Постепенно добавяйте брашното на малки порции, като всяко следващо добавете, след като предното се поело напълно.

Действайте така, докато се получи меко нелепнещо тесто, намажете го с олио, захлупете съда и приберете в хладилник.

След това вашето сполучливо хладилно тесто е готово за употреба.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: