Картофена яхния на мама

АнабелАнабелНовак32
24/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо192
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чушката се нарязват на дребно и се задушават в мазнина и малко вода. След като омекнат се прибавят картофите, нарязани на надлъжни парчета.

Долива се около чаена чаша вода и сол на вкус. Яхнията се готви на не много силен огън.

Когато картофите се посварят малко, се прибавя нарязаният на дребно домат, червеният пипер и джодженът. Долива се още около чаша вода.

Накрая яхнията се сгъстява с размито в малко вода брашно. Когато е готова се поръсва нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар