Ризото с черен ориз и скариди

25/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме пилешкия бульон да къкри на слаб огън.

Почистваме скаридите и ги изпържваме в тиган, в който предварително сме загряли зехтина.

Овкусяваме ги със сол и червен пипер, пържим за около 5-6 минути и от двете страни, след като се изпържат, ги слагаме в съд върху салфетка, за да се отцедят.

В дълбок тиган или тенджера разтопяваме половината от маслото, добавяме червения лук, нарязан на ситно, овкусяваме с две щипки сол и запържваме за около 5 минути.

След това добавяме черния ориз и виното. Разбъркваме добре и малко по малко започваме да добавяме пилешкия бульон.

Продължаваме да бъркаме, докато оризът абсорбира цялата течност и стане напълно готов, тогава прибавяме останалото масло и отново разбъркваме добре.

Сервираме ризотото в чинии, докато е още топло, и отгоре подреждаме скаридите.

Пожелание върху ризотото с черен ориз и скариди може да настържете малко пармезан.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар