Начин на приготвяне
Оставяме пилешкия бульон да къкри на слаб огън.
Почистваме скаридите и ги изпържваме в тиган, в който предварително сме загряли зехтина.
Овкусяваме ги със сол и червен пипер, пържим за около 5-6 минути и от двете страни, след като се изпържат, ги слагаме в съд върху салфетка, за да се отцедят.
В дълбок тиган или тенджера разтопяваме половината от маслото, добавяме червения лук, нарязан на ситно, овкусяваме с две щипки сол и запържваме за около 5 минути.
След това добавяме черния ориз и виното. Разбъркваме добре и малко по малко започваме да добавяме пилешкия бульон.
Продължаваме да бъркаме, докато оризът абсорбира цялата течност и стане напълно готов, тогава прибавяме останалото масло и отново разбъркваме добре.
Сервираме ризотото в чинии, докато е още топло, и отгоре подреждаме скаридите.
Пожелание върху ризотото с черен ориз и скариди може да настържете малко пармезан.
Коментари