Средновековен сладкиш с извара

27/06/2013
Петя Дичева
отПетя ДичеваНовак
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 179
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • за блата
  • брашно - 100 г
  • масло - 80 г
  • пудра захар - 50 г
  • сметана - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • сода - 1 щипка бикарбонат
  • за плънката
  • извара 500 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 100 г заквасена
  • за украсата
  • яйца - 3 бр. белтъци
  • захар - 90 г
  • ванилова пудра захар за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете пресятото брашно с останалите продукти за блата и замесете от тях средно гъсто тесто. Готовото тесто се изсипва в предварително намазнена кръгла тава и се слага във фурната на умерена температура да се пече.

Когато се изпече се изважда и се намазва с планката. Тя си приготвя по следния начин: Първо, отделят се белтъците от жълтъците. След това всички продукти се смесват, като последно се добавят разбитите на сняг белтъци.

За украсата разбиваме белтъците заедно със захарта на крем и украсяваме сладкиша със желаните фигури, след което го връщаме за още 5 минути във фурната.

Преди поднасяне се поръсва обилно с пудра захар.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар