Начин на приготвяне
В купа сложете изварата, 4-5 с.л. кристална захар, настърганото на ситно ренде масло, яйцето и ги смесете (в сместа ще останат малки бучици масло), след което добавете овесени ядки и грис, разбъркайте ги и ги оставете 10-20 мин., за да омекнат.
В получената смес сипете ваниловата захар и брашното, пресято с бакпулвера, разбъркайте всичко много добре на лепкаво тесто, насипете го в кръгла тава на слой от 2 см, наредете отгоре му тънки резени от необелените ябълки, поръсете ги с останалата кристална захар и ги притиснете в тестото.
Печете ябълковия сладкиш в загрята фурна до готовност (пробвайте с клечка за зъби – ако излезе суха от него, значи е готов) и го нарежете на парчета, така че върху всяко парче да има поне по едно ябълково резенче.
Коментари