Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Ябълков сладкиш с извара и овесени ядки

Ябълков сладкиш с извара и овесени ядки

Ябълков сладкиш с извара и овесени ядки1 / 2
10/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вижте кое време стана, точно е време за парче ябълков сладкиш с извара и овесени ядки"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 - 3 бр.
  • извара - 200 г, мека
  • овесени ядки - 3 с.л. с връх
  • грис - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч. непълна
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • масло - 100 г краве, настъргано
  • захар - 5 - 6 с.л.
  • ванилова захар - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете изварата, 4-5 с.л. кристална захар, настърганото на ситно ренде масло, яйцето и ги смесете (в сместа ще останат малки бучици масло), след което добавете овесени ядки и грис, разбъркайте ги и ги оставете 10-20 мин., за да омекнат.

В получената смес сипете ваниловата захар и брашното, пресято с бакпулвера, разбъркайте всичко много добре на лепкаво тесто, насипете го в кръгла тава на слой от 2 см, наредете отгоре му тънки резени от необелените ябълки, поръсете ги с останалата кристална захар и ги притиснете в тестото.

Печете ябълковия сладкиш в загрята фурна до готовност (пробвайте с клечка за зъби – ако излезе суха от него, значи е готов) и го нарежете на парчета, така че върху всяко парче да има поне по едно ябълково резенче.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Прекрасен кейк! Само, че сложих 2 яйца и ябълките нарязах на малки купчета в тестото. Стана божествено! Отгоре с крема сирене е малкаа приказка! (Без да го поръсвам със захар)
16.04.2022 16:35