Пълнени патладжани с кебап по балкански

19/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо85
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме частично патладжаните и издълбаваме вътрешността им с помощта на лъжица. Оставяме ги да се отцедят.

През това време приготвяме плънката - нарязваме месото на ивици, лука - на едри кубчета и запържваме в мазнина, добавяме два домата (настъргани на едро ренде) и чесън, нарязан на ситно.

Заливаме с виното и добавяме подправките. С готовата плънка пълним патладжаните а най-отгоре слагаме резени домати.

Подреждаме ги в тавичка и печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за 25-30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар