Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с кебап по балкански

Пълнени патладжани с кебап по балкански

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Пълнени патладжани с кебап по балкански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • червено вино - 1 ч.ч
  • патладжани - 1 кг
  • лук - 4 глави
  • домати - 3 броя
  • чесън - 1 глава
  • олио - 100 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме частично патладжаните и издълбаваме вътрешността им с помощта на лъжица. Оставяме ги да се отцедят.

През това време приготвяме плънката - нарязваме месото на ивици, лука - на едри кубчета и запържваме в мазнина, добавяме два домата (настъргани на едро ренде) и чесън, нарязан на ситно.

Заливаме с виното и добавяме подправките. С готовата плънка пълним патладжаните а най-отгоре слагаме резени домати.

Подреждаме ги в тавичка и печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за 25-30 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: