Пудинг с юфка и грис

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пудинг с юфка и грис2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-8

Необходими продукти

  • юфка - 250 г
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 4 бр.
  • грис - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме юфката до готовност във вряща подсолена вода, след което я отцеждаме.

Намазняваме дъното на тавичката, разстиламе юфката равномерно и я запичаме на умерена фурна до порозовяване.

В дълбока купа разбиваме яйцата, прясното мляко, маслото и гриса и заливаме с тях запечената юфка.

Връщаме тавата в горещата фурна и печем до готовност.

Изчакваме пудинга да се охлади, след което поръсваме с пудра захар и режем.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: