Начин на приготвяне
Овкусете каймата със сол, черен пипер, чубрица и 1 яйце. Омесете каймата добре и направете малки кръгли кюфтенца, които оваляйте в брашно. Използвайте продълговата тава, в която сипете олио, нарязания лук и изсипете консервирани домати.
Разбъркайте, овкусете със сол, черен пипер, чубрица, розмарин и босилек. Разбъркайте хубаво соса и добавете няколко лъжици брашно, разтворено в студена вода. Наслагайте кюфтенцата на разстояние едно от друго.
Добавете 1 ч.ч. вода или така, че да се покрият на половина кюфтенцата. Разбъркайте пак добре и сложете в загрята фурна да се готви.
Разбърквайте яденето от време навреме и завъртайте кюфтенцата, да се сготвят добре. Добавете чесъна 10 минути преди да изключите яденето. Готвим кюфтенцата със соса около 30-40 минути, докато се сгъсти сосът и каймата се сготви. Да ви е сладко!