Най-вкусната капама

18/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене220 мин.
Общо240 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо85
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 голяма зелка
  • свинско месо - 800 г
  • телешко месо - 400 г
  • кървавица - 500 г
  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • ориз - 600 г
  • дафинов лист - 2 листа
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • вино - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето нарязваме, като оставяме 2 листа, накисваме го във вода и оставяме за кратко, за да се обезсоли.

В тиган поставяме олио, като изчакваме да се загрее и тогава прибавяме ориза, като запържваме заедно с черния пипер.

Отделно си прецеждам и изстисквам зелето и него запържвам заедно с червения пипер. В глинен съд започваме да редим продуктите в следния ред: зеле поставяме най-отдолу, добавяме телешко месо, ориз, пак зеле - свинско месо, ориз, зеле. Прибавяме кървавица, отново ориз, зеле и накрая пилешки бутчета.

Така редим, докато всичките продукти свършат. Накрая завършваме, като поставяме двете листа най-отгоре.

Между редовете поставяме дафинов лист. Поставяме капака на гювеча и поставяме във фурната. Оставяме капамата за 30 мин. на 250 градуса и след това намаляваме на 150 като печем 3 часа.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар