Пъстра сладко-кисела туршия

ГеновеваГеновеваЧирак71117210
16/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо353
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • корнишони - 9 бр.
  • зелени домати - 9 бр.
  • карфиол - 1 малка глава
  • целина - 1 бр. глава
  • камби - 9 бр.
  • моркови - 6 бр.
  • зеле - 1/2 глава
  • за маринатата
  • универсална подправка - 1 бр. Пикант фикс на д - р. Йоткер
  • оцет - 300 мл
  • захар - 150 г
  • вода - 1.750 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива и се разделя на малки розички. Морковите се белят и се измиват. Камбите се измиват и почистват от семките, а зелените домати и корнишоните само се измиват. Зелето се измива.

След като сме измили и подготвили всички зеленчуци, ги редим в предварително измити и подсушени буркани. Камбите ги слагаме нарязани. Корнишоните, морковите и зелените домати се слагат цели, а зелето се реже на голямо продълговато парче и се слага в бурканите.

Необходими са ви около 6-7 буркани с вместимост 700 мл или 3 с по-голяма вместимост. Аз използвах 2 буркана с вместимост 1.200 л и 1 по-малък. Подредете зеленчуците в бурканите, които сте избрали, като най-отдолу слагате от главата на целината, която сте измили и обелили, стръковете целина ги запазете за отгоре.

В дълбока тенджера сипете 1, 750 л студена вода, като в нея сложете 300 мл оцет, 150 г захар и изсипвате пакетчето с Пикант фикс на Др. Йоткер. Сложете тенджерата на котлона и разбъркайте. Когато заври водата, започнете да бъркате постоянно в продължение на 3-4 минути.

Така приготвената смес се изсипва в бурканите върху зеленчуците, докато е още гореща и бурканите се затварят с подходящи капачки. Оставете бурканите обърнати за 10 минути.

Не е необходимо да стерилизирате бурканите. След като изстинат бурканите, се държат на хладно място. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар