Начин на приготвяне
Почистваме чушките от семето, и измиваме добре. Почистваме лука от люспите и го нарязваме на ситно. Ориза измиваме и отцеждаме.
В дълбок тиган изсипваме олиото и оставяме да се сгорещи. Към него добавяме лука, а след това и ориза.
Запържваме, докато ориза стане стъклен и след това добавяме червения пипер и 2 настъргани домата, както и 1 кафена чаша вода.
Когато ориза поеме течността, добавяме каймата, като разбъркваме, за да не стане каймата на бучки.
След това добавяме черния пипер и солта. Разбъркваме и сваляме от котлона. Пълним чушките със сместа, и ги нареждаме в тава.
Сипваме вода и ги слагаме да се пекат във фурната. Печем до готовност.