Начин на приготвяне
От месото си оформяме пържоли, които слагаме в подходящ съд заливаме с прясно мляко, колкото да ги покрие, и затваряме с капака.
Преди да започнем приготвянето им, изливаме мляко, подсушаваме пържолите леко с кухненска хартия и оставяме настрана.
В съд смесваме брашното с ригана една част сол, разбъркваме добре и овалваме всяка една пържола в тази смес.
Поставяме си тиган на котлона заедно с олио и изчакваме да се загрее. Поставяме всяка една пържола в олиото и пържим за по 2-3 минути от двете страни.
Прехвърляме ги в друг съд, заливаме с 1 - 2 с.л. от прецедената мазнина от пърженето, добавяме бяло вино и поставяме във фурната да се печат на 200 градуса за 20-25 минути.