Пържоли мариновани в прясно мляко

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
671
2k
5k
360
3
13/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо517
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От месото си оформяме пържоли, които слагаме в подходящ съд заливаме с прясно мляко, колкото да ги покрие, и затваряме с капака.

Преди да започнем приготвянето им, изливаме мляко, подсушаваме пържолите леко с кухненска хартия и оставяме настрана.

В съд смесваме брашното с ригана една част сол, разбъркваме добре и овалваме всяка една пържола в тази смес.

Поставяме си тиган на котлона заедно с олио и изчакваме да се загрее. Поставяме всяка една пържола в олиото и пържим за по 2-3 минути от двете страни.

Прехвърляме ги в друг съд, заливаме с 1 - 2 с.л. от прецедената мазнина от пърженето, добавяме бяло вино и поставяме във фурната да се печат на 200 градуса за 20-25 минути.

Висококачествен оребрен грил тиган - 27 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Висококачествен оребрен грил тиган - 27 см
41.44 лв.
Виж ››

Ето го новото попълнение във вашата кухня - грил тиган, който ще замести барбекюто и ще ви позволи да приготвяте храната си вкусно и здравословно. Удобен за ползване, лесен за почистване. Грил тиганът е с незалепващо покритие, което ще улесни допълнително готвенето.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар