Печено агнешко бутче с бира

АнабелАнабел
Експерт
431
4
62
09/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо235
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 1.2 - 1.5 кг
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • джоджен - 1 ч.л сух
  • девесил - 1 ч.л. сух
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бира - 330 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото бутче се измива и подсушава. Поръсва се със сол и се поставя в тавата за печене. В купа се смесват олиото, сухите подправки, червеният и черният пипер.

Сместа се разбърква и с нея се обтрива хубаво цялото бутче. Отстрани се налива бирата и около още 150 мл вода.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага да се пече във фурната на 220 градуса за около половин час.

След това температурата се намаля на 170 градуса и агнешкото бутче се пече още около два-два и половина часа. Малко преди готовност фолиото се маха и месото се допича до приятен загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар