Поширани яйца по панагюрски

АнабелАнабелНовак40
10/09/2019
"Класически яйца по панагюрски, които винаги ще намират място сред любимите ни ястия "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо332
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага да заври вода заедно с една супена лъжица оцет. Едно по едно яйцата се чукват първо в чаша и след това се пускат във водата от ниско разстояние, като с другата ръка се бърка водата в кръг, така, че да се получи нещо като водовъртеж.

Така белтъкът ще се увие около жълтъка. С помощта на решетъчна лъжица яйцата се изваждат от тенджерата. Поставят се в чиния за сервиране, посоляват се и се поливат с млечен сос.

Той се приготвя като в купа се счукват скилидките чесън с малко сол. Към тях се прибавя киселото мляко, след което сосът се разбърква и полива върху яйцата.

В подходящ съд се загрява олиото и в него за съвсем кратко се запържва червеният пипер, като се внимава да не загори. Още горещо овкусеното олио се излива върху яйцата и млякото. Яйцата по панагюрски се сервират, поръсени с нарязан на ситно магданоз или копър.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар