Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зрял фасул с ориз

Зрял фасул с ориз

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Зрял фасул с ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • боб - 1 1/2 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • маслини - 15 - 20 бр. черни
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боба се накисва от предната вечер в 5 ч.ч. хладка вода. На сутринта се изплаква обилно с вода и се кипва. Добавяме ситно нарязания лук и варим на умерен огън до омекване.

Когато омекне съвсем добавяме и доматеното пюре и варим още 10 минути. Загряваме олиото и запържваме в него промития ориз докато стане прозрачен.

Смесваме го със сварения зрял фасул и добавяме обезкостените маслини. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Доливаме малко вода и печем в умерена фурна до готовност на ориза, като при нужда доливаме още вода.

Преди сервиране поръсваме с пресен магданоз.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: