Пролетна супа с коприва и сирене

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
343
976
1k
46
09/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо726
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и попарваме копривата. Нарязваме я на дребно. Сипваме я в тенджера. Добавяме и чесъна, нарязан на дребно. Сипваме 5 ч.ч. вода и кипваме. Измиваме ориза и го добавяме в тенджерата.

Варим 15-20 минути до сваряване на ориза. След това добавяме олиото и солта. Варим още 2-3 минути.

Разбиваме яйцето с киселото мляко. Дръпваме супата от котлона и я застройваме с тях. Сипваме 1-2 черпака в купичка, натрошаваме вътре сирене и сервираме веднага.

Керамична купичка от троянска керамика - 15см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.20 лв.
4.90 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар