Крехко телешко с гъби

Крехко телешко с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Най-вкусното крехко телешко месце - направо се топи в устата"

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг бонфиле
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 500 г
  • червен лук - 2 глави
  • брашно - 1 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки и го запържваме за 5-6 минути в загрятото олио.

Нарязваме лука на едро и го добавяме при месото. Добавяме брашното и пържим още 4-5 минути.

След това наливаме водата, виното и добавяме морковите, нарязани на колелца и гъбите, нарязани на едро.

Задушаваме около 30 минути, докато повечето течност се изпари. Посоляваме, добавяме черния пипер, разбъркваме и сервираме ястието топло.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: