Начин на приготвяне
Овкусяваме месото със сол и черен пипер.
В тефлонов тиган върху котлона загряваме зехтина.
Слагаме месото и го запържваме от всички страни, за да се зачерви, като добавяме и ситно нарязаните лук и чесън.
Преместваме месото в тава и го печем във фурна на 220 градуса за около 45 минути, като от време на време заливаме със соса, който се е получил при печенето.
След като го опечем, го завиваме в алуминиево фолио и го оставяме във фурната на топло.
Към мазнината от пърженето на месото добавяме телешкия бульон и оставяме сместа да заври върху котлона.
Отделяме една част от нея, а в останалата прибавяме готварската сметана, черния пипер, рендосаното индийско орехче и захарта.
След като заври отново, малко по малко прибавяме маслото, предварително разбъркано с брашното.
Измиваме и изчистваме зеленчуците, морковите и тиквичките режем на дълги ивици, праз лука - на парчета с дължина 10 см, които после също режем на ивици.
Слагаме зеленчуците в дълбок съд върху котлона и ги заливаме с отделения бульон, овкусяваме ги със сол, черен пипер и ги оставяме да се задушат на много слаб огън за 7 минути.
Отваряме завитото във фолио месо и събрания в него бульон прибавяме към соса.
Режем месото на ивици с дебелина 1 см.
Подреждаме в сервизна чиния и около него нареждаме задушените зеленчуци.
Заливаме с приготвения сос.