Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена супа»Картофена супа със сирене и чубрица

Картофена супа със сирене и чубрица

Картофена супа със сирене и чубрица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Какво прави една картофена супа незабравима ли - ами чубрицата, разбира се"

Необходими продукти

  • картофи - 3 бр.
  • зеленчуков бульон - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • масло - 30 г
  • брашно - 1 с.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • сирене - 100 г жълто
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Сипваме ги в тенджера, наливаме бульона и варим 10-12 минути.

Нарязваме лука на дребно и го запържваме в маслото за 2-3 минути. След това добавяме брашното, разбъркваме и наливаме млякото.

Разбъркваме много добре и изсипваме в тенджерата при картофите. Посоляваме и добавяме чубрицата. Варим още 10 минути и отместваме от котлона.

Сервираме готовата картофена супа в купички и отгоре поръсваме с настъргано сирене.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: