Начин на приготвяне
Сваряваме картофите, но да са твърдо сварени. Настъргваме ги и ги осоляваме. Добавяме яйцата към тях и разбъркваме. Слагаме и каймата в купата при картофите и яйцата, след това слагаме и черния пипер, чубрицата, настъргания лук и нарязан на ситно магданоз.
Объркваме всичко, така че да се овкуси каймата добре. Накрая добавяме водата и брашното, разбъркваме, ако е много рядка сместа, добавете още няколко лъжици брашно. Сместа трябва стои водна, а не гъста както е тази за кюфтета.
Оставете сместа да си поеме от подправките за 10 минути. След това в дълбок тиган сипете до половината олио. Сложете го на котлона и изчакайте да се сгорещи хубаво.
След като е сгорещено олио, изпържете шницелите, като ги слагате в олиото с помощта на лъжица. По желание може да сервирате шницелите с чеснов сос. Да ви е сладко!