Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи на фурна по селски

Печени картофи на фурна по селски

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Печени картофи на фурна по селски
Снимка: Геновева
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • сол
  • олио
  • риган
  • чесън - 5 скилидки
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят, измиват и нарязват на едри кубчета. Изсипват се в дълбока тава. Овкусяват се със сол, черен пипер, червен пипер, риган, пасирания чесън, чубрица и повечко мазнина.

Объркват се с дървена лъжица и се добавя вода, колкото да покрие дъното. Покриваме тавата с фолио и печем във фурната за около 30 минути.

След това махаме фолиото и добавяме нарязания копър. Разбъркваме и връщаме обратно във фурната, колкото да се запекат леко картофите за около 10 минути.

След това изключваме фурната и оставяме картофите в нея. Сервират се още, докато са топли. Печените картофи на фурна по селски са идеални за гарнитура. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: