Агнешката супа на баба

27/08/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо864
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парчета и го сипваме в дълбока тенджера. Почистваме моркова и го нарязваме на колелца. Добавяме го към месото, заливаме с водата и варим около 30 минути.

През това време нарязваме лука на дребно и го задушаваме в маслото и малко вода. След като лукът омекне, добавяме към него брашно и червения пипер.

Сипваме 1 черпак от бульона от врящото месо. Разбъркваме и сипваме в тенджерата с месото.

Добавяме измития ориз, солта и червения пипер. Варим още около 20 минути. Нарязваме джоджена и отместваме от котлона.

Разбиваме яйцата с киселото мляко и застройваме супата. Затваряме капака и оставяме за 10-15 минути да престои, преди да сервираме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар