Начин на приготвяне
Нарязваме месото на малки парчета и го сипваме в дълбока тенджера. Почистваме моркова и го нарязваме на колелца. Добавяме го към месото, заливаме с водата и варим около 30 минути.
През това време нарязваме лука на дребно и го задушаваме в маслото и малко вода. След като лукът омекне, добавяме към него брашно и червения пипер.
Сипваме 1 черпак от бульона от врящото месо. Разбъркваме и сипваме в тенджерата с месото.
Добавяме измития ориз, солта и червения пипер. Варим още около 20 минути. Нарязваме джоджена и отместваме от котлона.
Разбиваме яйцата с киселото мляко и застройваме супата. Затваряме капака и оставяме за 10-15 минути да престои, преди да сервираме.
Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за супа от агнешка главичка или супа от агнешки дреболии.
Коментари