Овнешко с булгур

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Овнешко с булгур2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • овнешко месо - 600 г
  • бульон - 500 мл зеленчуков
  • булгур - 250 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • спанак - 400 г
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме бульона да кипне и сипваме в него доматеното пюре, кимиона и булгура и варим на умере огън 15 минути.

Нарязваме на едро спанака. Натриваме овнешкото със сол и черен пипер и го запържваме равномерно от всички страни за 8-10 минути. Изваждаме го, поставяме го във фолио за да се задуши.

В мазнината, в която запържихме месото задушаваме и спанака. Добавяме черен пипер и сол на вкус, след което ги изсипваме при булгура.

Изваждаме от фолиото задушеното месо и го нарязваме на филии с дебелина 1 см. Поднасяме овнешкото с гарнитура от спапак и булгур.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: