Имамбаялдъ с пържен патладжан

22/08/2019
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо143
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме патладжаните частично и ги разрязваме на две. Поставяме ги в подсолена вода с малко лимонов сок за около 10 мин. Сгорещяваме олиото и пържим патладжаните за около 7-8 минути, обръщаме ги, за да се изпържат равномерно от всички страни.

Загряваме зехтина и слагаме нарязаните, кромид лук, чесън, чушки и домати. След като се запържат леко, добавяме 150 мл вода и оставяме на умерен огън за 10-15 минути.

Разтваряме внимателно патладжаните, трябва да се получи нещо като лодка, за да има място за зеленчуковата плънка.

След като ги напълним, подреждаме ги в тавичка и ги поливаме със сока останал от зеленчуците. Печем на 180 градуса за около 25-30 минути.

След като ги извадим от фурната, поръсваме с магданоз, нарязан на ситно.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар