Задушени воденички с лук

ГеновеваГеновеваЧирак67115200
22/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • воденички - 500 г пилешки
  • лук - 6 - 7 големи глави
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • бяло вино - 150 мл
  • олио
  • универсална подправка - за пиле на Маги
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се почистват и измиват. След това ги слагаме да се сварят в тенджера под налягане за 20 минути. Когато са готови, ги прецеждаме от водата. Белим лук и го режем на едри полумесеци.

Слагаме мазнината в дълбок тефлонов тиган, когато се сгорещи олиото слагаме воденичките. Разбъркваме ги и добавяме виното, след което захлупваме с капак и оставяме така за 2-3 минути.

Добавяме лукът, разбъркваме, поливаме обилно лука и воденичките със соевия сос и затваряме с капака отново, оставяме да се задуши на слаб огън, разбъркваме периодично.

Когато лукът омекне, махаме от котлона воденичките и ги овкусяваме със сол, черен пипер и подправката за пиле.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар