Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена чорба по селски

Гъбена чорба по селски

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Гъбена чорба по селски
Снимка: Геновева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"На топлата гъбена чорбичка никой не може да устои"

Необходими продукти

  • гъби - печурки 8 бр. средни
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз
  • фиде
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • универсална подправка - на Маги, зеленчукова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме олиото и запържваме лук и морков. Измиваме гъбите и ги режем не много на дребно. Запържваме и тях. След което добавяме вода, колкото да напълни тенджерата.

Оставяме да заври и варим, докато гъбите се сварят. След което добавяме фидето и оставяме още 5 минути да се свари и то.

Гъбите пускат черен цвят и правят супата тъмна, затова 1 с.л. брашно разтваряме в студена вода и прибавяме към супата при постоянно разбъркваме.

Оставяме да поври още 2 минути и изключваме. Накрая овкусяваме със сол, черен пипер, зеленчукова подправка и пресен магданоз.

Гъбената супа може да се консумира както студена, така и гореща по ваше желание. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: