Начин на приготвяне
В тенджера слагаме олиото и запържваме лук и морков. Измиваме гъбите и ги режем не много на дребно. Запържваме и тях. След което добавяме вода, колкото да напълни тенджерата.
Оставяме да заври и варим, докато гъбите се сварят. След което добавяме фидето и оставяме още 5 минути да се свари и то.
Гъбите пускат черен цвят и правят супата тъмна, затова 1 с.л. брашно разтваряме в студена вода и прибавяме към супата при постоянно разбъркваме.
Оставяме да поври още 2 минути и изключваме. Накрая овкусяваме със сол, черен пипер, зеленчукова подправка и пресен магданоз.
Гъбената супа може да се консумира както студена, така и гореща по ваше желание. Да ви е сладко!