Лятна салата с печени чушки и моркови

16/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 25 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 10 скилидки
  • оцет - 100 мл
  • сол
  • олио - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките е добре да бъдат прави и месести. Измиват се и се подсушават, в чушкопек, барбекю или парти грил се изпичат, след това се поставят в съд с капак, за да се задушат и обелят по-лесно.

Чесънът се обелва и настъргва на ситно, с морковите се повтаря същото. Марината се подготвя като се смесват оцетът, олиото и солта на вкус.

Чушките се подреждат в тавичка, върху тях се изсипва маринатата, а отгоре се декорира с настъргания чесън и се покрива с морковите.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар