Свински дроб със сос

13/06/2013
Адриян Павлов
отАдриян ПавловНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене150 мин.
  • Общо165 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 836
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте почистените дроби и сърце с около 2.5 л студена вода и кипнете. Към врящите карантии добавете нарязаните на лентички ряпа и моркови и наситнените лук и чесън. Посолете и сложете останалите подправки.

Варете поне 2 часа на умерен огън.

Сварените дроб и сърце се изваждат и се оставят да се изцедят, след което се нарязват на ситни парченца. Бульона се прецежда.

Пристъпете към приготвянето на соса. Първа, карамелизирайте захарта в малко мас. Щом захарта се разтопи добавете брашното и пържете докато покафенее.

Наръсете със ситно нарязаната връзка магданоз и разбъркайте. На тънка струйка добавете и 1 л от бульона и бъркайте до получаването на еднородна смес. Последно добавете лимоновия сок.

Към соса добавете нарязаните дроб и сърце и задушавайте на умерен огън за 20-25 минути. Овкусете с чубрица и червен пипер.

Преди да свалите задушеното от котлона добавете горчицата и сметаната и оставете да кипне.

Сервирайте гарнирано с резенчета лимон.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар