Ориз с тиквички на тиган

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
665
2k
5k
360
3
12/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо210
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре тиквичките. Лука обелваме и нарязваме на ситно, а тиквичките на кубчета.

Поставяме си тигана на котлона и маслото в него. Задушаваме ситно нарязания лук и тиквичките.

Прибавяме обелените и ситно нарязани домати. Задушаваме ги леко. Заливаме с топла вода и посоляваме.

Когато заври, прибавяме ориза и подправките и оставяме на бавен огън. Варим до сваряване на ориза.

Това ястие може да се изсипе в тавичка и да се изпече във фурната.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар