Класически френски омлет

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
107
17
250
1
08/08/2019
"И като каже някой изкусително по френски, веднага за този омлет си мислим "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват леко с вилица, като внимавате да не се получи много пяна. Добавете сол. Използвайте чугунен тиган. Но ако нямате, и такъв с незалепващо покритие ще свърши работа.

Сложете малка бучка масло в тигана и изчакайте да се стопи. След това изсипете яйчената смес. Разпределете сместа добре и я разбърквайте съвсем леко, докато яйцата побелеят и започнат да се втвърдяват.

С шпатула надигнете от единия край, така че да се завие омлетът и да изтече течната част. Така, докато приключите със завиването, ще получи добре навит омлет. Обърнете го в чиния и го поръсете с кашкавал. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар