Овнешко със зрял боб

Адем ТехирАдем ТехирНовак
11/06/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене160 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 042
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за 12 часа в студена вода (напр. за 1 нощ).

Нарежете овнешкото на кубчета, лука на ситно и ги запържете в силно сгорещената мас. Когато месото се запържи добавете и брашното и запържете отново за няколко минути.

Постепенно добавете бульона, като бъркате непрекъснато за да не загори. Намалявате котлона и варите до сгъстяване.

Към месото и соса добавете нарязаните моркови и отцедения зрял фасул, още малко гореща вода и задушавайте на слаб огън още 2 часа. При нужда долейте още вода.

Последно добавете нарязаните на полумесеци картофи и задушавайте ястието до омекването им.

Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар