Начин на приготвяне
Картофите се белят, измиват и се нарязват на малки кубчета. Морковът се настъргва, а чушката и лукът се нарязват и те на малки кубчета.
В тенджера се слагат 3 с.л. олио, като се сгорещи, се слага лукът и се задушава за минута. След това се добавят морковите, чушката и картофите.
Задушават се всички зеленчуци за около 3 минути и се добавя вода до горе. Похлупва се и се оставя да ври на тих огън. След като зеленчуците са сварени, се добавя фидето, разбърква се и се оставя да ври за още 5 минути.
Когато зеленчуците и фидето са сварени, махаме от котлона и овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица. Оставяме супата да поизстине и си правим застройката.
Разбиваме яйцето с киселото мляко, добавяме малко сол и сипваме с черпак от топлата картофена супа при застройката при непрекъснато бъркане.
Накрая изсипваме застройката в тенджерата с картофената супа, разбъркваме и добавяме магданоз. Да ви е сладко!