Kартофена супа с фиде и застройка

07/08/2019
Геновева
отГеновеваЧирак51114160
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят, измиват и се нарязват на малки кубчета. Морковът се настъргва, а чушката и лукът се нарязват и те на малки кубчета.

В тенджера се слагат 3 с.л. олио, като се сгорещи, се слага лукът и се задушава за минута. След това се добавят морковите, чушката и картофите.

Задушават се всички зеленчуци за около 3 минути и се добавя вода до горе. Похлупва се и се оставя да ври на тих огън. След като зеленчуците са сварени, се добавя фидето, разбърква се и се оставя да ври за още 5 минути.

Когато зеленчуците и фидето са сварени, махаме от котлона и овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица. Оставяме супата да поизстине и си правим застройката.

Разбиваме яйцето с киселото мляко, добавяме малко сол и сипваме с черпак от топлата картофена супа при застройката при непрекъснато бъркане.

Накрая изсипваме застройката в тенджерата с картофената супа, разбъркваме и добавяме магданоз. Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар