Бисквитена торта с маскарпоне и бял шоколад

ГеновеваГеновеваЧирак65115195
05/08/2019
"Понякога съм бяла и добраааа, но само след като съм изяла парче от тази бяла тортаааа "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо574
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си крем за торта според описанието, а именно като го разбием със 150 мл студено прясно мляко с помощта на миксер за 5-6 минути.

Оставяме си 100 мл мляко за потапянето на бисквитите и го затопляме. Разтапяме белия шоколад на водна баня, като накрая добавяме малко топло прясно мляко и към него.

Разбиваме маскарпоне с миксер и добавяме белия шоколад към него. Разбиваме с миксер до получаването на хомогенна смес.

Смесваме двата крема и доразбиваме до получаването на хомогенна смес. Използваме продълговата тава и най-отдолу редим бисквити, като ги потапяме в топлото прясно мляко за кратко.

Отгоре изсипваме от крема. И така, докато свършат бисквитите и крема, като накрая завършим с крем.

Заглаждаме и пъхаме в хладилника да стегне тортата. Накрая украсява отгоре с настърган шоколад и шоколадови топчета. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар