Картофи соте в йенска тенджера

05/08/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815822096
"Нарочно правим картофките соте в йенска тенджера - там стават най-вкусни "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 768
  • Преглеждания за месеца3768
  • Преглеждания за седмицата1639
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л
  • копър - 4 - 5 стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и ги поставяме в съд с вода да врат до полуготовност. След като са готови, обелваме и нарязваме на едри кубчета.

В йенска тенджера наливаме малко вода и добавяме маслото. Поставяме в загрята фурна и оставяме да се разтопи маслото.

Овкусяваме картофите със солта, червения пипер, черния пипер и чубрицата. Изсипваме овкусените картофи в йенската тенджера и разбъркваме.

Поставяме в загрятата фурна и запичаме до лек загар. След като извадим, поръсваме с копъра нашите картофи соте.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар