Картофи соте в йенска тенджера

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
755
3k
6k
448
4
Картофи соте в йенска тенджера
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
05/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
"Нарочно правим картофките соте в йенска тенджера - там стават най-вкусни"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л
  • копър - 4 - 5 стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и ги поставяме в съд с вода да врат до полуготовност. След като са готови, обелваме и нарязваме на едри кубчета.

В йенска тенджера наливаме малко вода и добавяме маслото. Поставяме в загрята фурна и оставяме да се разтопи маслото.

Овкусяваме картофите със солта, червения пипер, черния пипер и чубрицата. Изсипваме овкусените картофи в йенската тенджера и разбъркваме.

Поставяме в загрятата фурна и запичаме до лек загар. След като извадим, поръсваме с копъра нашите картофи соте.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: