Агнешки език със сос

Ваня ЛиВаня ЛиНовак
08/06/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 534
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте агнешкия език със студена вода, колкото да го покрие и подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете и нарязаните на ситно зеленчуци и варете на умерен огън до готовност на езика.

Поставете го в съд със студена вода, а зеленчуците пасирайте.

Загрейте маслото в тиган и запържете брашното. След 1-2 минути се разрежда с бульона и сметаната. Добавя се ситно нарязан магданоз и се смесва с пасираните зеленчуци.

Езика се нарязва на филийки и се поднася с този сос. За гарнитура може да приготвите задушени пресни картофи.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар