Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пияни дробчета на фурна

Пияни дробчета на фурна

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Пияни дробчета на фурна
Снимка: Геновева
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Извинете ни за грешката, не пияни, а опияняващо вкусни дробчета трябва да се казва тази рецепта"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 300 г
  • лук - 2 - 3 големи глави
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • универсална подправка - за пиле
  • уни сос
  • бира - 200 мл светла
  • вода - 100 мл
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват и почистват и се слагат в тенджера с вода.

Когато заврат и се образува пяна отгоре, ги махаме от котлона.

Оцеждаме ги в гевгир и ги изплакваме с топла вода. След това ги слагаме в тавичка, нарязваме лука на едро.

Посоляваме, слагаме черен пипер, чубрица, уни сос, подправката за пиле и разбъркваме добре дробчета с лук.

Наливаме олиото отгоре, след това добавяме чаша бира и накрая водата.

Разбъркваме и слагаме във фурната да печем.

От време на време разбъркваме дробчетата. Готвим, докато се зачервят дробчетата и омекне лукът.

Сервираме пияните дробчета топли, поръсени с пресен магданоз, в компанията на чаша бира.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: