Начин на приготвяне
Измиваме добре дробчетата под течаща вода.
След като сме ги измили, започваме с отстраняването им на жилите.
В съд сипваме еднакво количество царевично брашно и бяло брашно, като добавяме и солта.
Разбъркваме добре, за да се смесят двата продукта.
Омазняваме тавичката, в която ще ги печем, и започваме да потапяме всяко едно дробче в брашното, като изтръскваме добре и поставяме в тавичката.
Така нареждаме всички дробчета.
Отгоре намазваме с майонезата, поръсваме с черния и червения пипер и поставяме във фурната.
Печем до готовност, но внимавайте да не препечете , защото стават твърди.
Аз пробвам с вилица, ако не пуска кръв, значи са готови и веднага премахвам от фурната приготвените печени дробчета.